معرفی رشته چهره سازی
چهره سازی
چهرهنگاری یکی از گونههای مهم نقاشی است که در آن به بازنمایی تصویری از صورت اشخاص میپردازند و از دیر باز در نقاشی مورد استفاده قرار میگرفته و تا به امروز ادامه دارد. تا پیش از ابداع عکاسی هنرمندان تلاش بر بازنمایی طبیعتپردازانه چهرهها داشتند ولی از اواخر قرن نوزدهم با شروع جریایانات نوگرا هنرمندان از ویژگیهای مختلف بیانی و سبکهای گوناگون در چهرهسازی استفاده نمودهاند. یکی از موضوعاتی که در چهره سازی کار می شود سلف پرتره یا نقاشی از چهره خود هنرمند است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در ایران در اواخر دوره صفویه چهره سازی مورد توجه قرار گرفت و دوره قاجاریه با آثار هنرمندانی چون صنیع الملک و کمال الملک گسترش یافت.
چهرهسازی با تغییر مجموعه هفتم به هشتم به جای رشته نقاشی به منظور افزایش مهارت تخصصی دانش آموزان و تمایز از نقاشی فنی حرفه ای پیشنهاد شد. در این رشته دانشآموزان با سبکهای متفاوت نقاشی و تکنیکهای آن مانند مدادرنگی، پاستل، آبرنگ و رنگ روغن آشنا میشوند. استانداردهایی که در آن اجرا میشود عبارتند از مهارت طراحی عمومی، مهارت طراحی چهره، مهارت نقاشی چهره.
ادامه تحصیل رشته چهره سازی در مقطع کاردانی پیوسته در رشته هنرهای تجسمی امکان پذیر است و در صورت تمایل هنرجو تا مقاطع بالاتر نیز امکان پذیر است.